BLOGG

Med klimatet i fokus - IPCC besöker Stockholm

I veckan samlas FN:s klimatpanel IPCC i Stockholm för att på fredag presentera sin sammanfattning av den senaste klimatforskningen.


FN:s klimatpanel IPCC samlas i Stockholm där man denna vecka ska formulera en sammanfattning på cirka 20 sidor av de senaste årens klimatforskning. Sammanfattningen presenteras på fredag och ska därefter ingå i FN:s stora klimatrapport som ska vara färdig om ett år.

På mötet i Stockholm deltar 252 delegater från 110 länder. Trots att rapporten som ska publiceras på fredag är så kortfattad är meningen att den ska kunna ge världens regeringar ett uppdaterad, robust och tydligt underlag för att förstå klimatets förändring.

FN:s klimatpanel, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) är en mellanstatlig organisation som bildades av WMO och UNEP 1988. Panelen består av 195 stater och ett antal organisationer.

Klimatpanelen har med cirka 5 års mellanrum bidragit med en vetenskaplig sammanfattning av den av människan orsakade klimatförändringen, dess effekter och möjligheter att minska effekterna. Den senaste kom 2007. Nu pågår arbetet med den femte utvärderingen av kunskapsläget kring klimatförändringen.


För dig som vill få lite mer koll på vad IPCC nya forskning lett fram till kan vi varmt rekommendera det senaste avsnittet av Vetenskapens Värld

 

Henric Wahlgren

comments powered by Disqus

INNEHÅLL

Det här får du som medlem i Miljöjouren

Forum

FORUM

Ny inspiration genom erfarenhetsutbyte med kollegor.

Läs mer»

Miljöjourens forum är till för att hjälpa och stödja andra som arbetar med miljöfrågor i bolag eller andra organisationer, som till exempel miljösamordnare.
Frågor och svar

FRÅGOR OCH SVAR

Snabba svar på dina miljöfrågor.

Läs mer»

Ställe en fråga och få svar inom 24 timmar. Som medlem i Miljöjouren har ni har 3 fria frågor/år.
Kunskapsbank

KUNSKAPSBANK

Tillgång till mallar och goda exempel.

Läs mer»

Miljöjourens kunskapsbank är en faktasamling som är till för att hjälpa och stödja andra som arbetar med miljöfrågor i bolag eller andra organisationer, som till exempel miljösamordnare.
Lagstiftning

LAGSTIFTNING

Tillgång till svensk lagstiftning med sökfunktion.

Läs mer»

Här kan du söka lagar direkt från Regeringskansliets rättsdatabaser.

MILJÖNYHETER