BLOGG

My Knutsson – tredjeårets miljövetarstudent från Lund som hittat Envima och praktiken som miljökonsult.

Envima och nya äventyr

Vinden blåser och snön slår mot mitt ansikte när jag den 16 januari 2018 kliver av pendeln i den för mig, relativt nya staden Linköping och tar sikte på Envima; min blivande praktikplats. För ett par veckor sedan kom jag hem till Lund efter ett halvår i Kanada och nu bär det än en gång av mot nya äventyr. Dessa må o hända inte karaktäriseras av undersköna naturupplevelser och resor mellan främmande städer, länder och kulturer. En sak kan jag dock lova er, jag var lika nervös och exalterad denna morgon som jag var på Kastrups flygplats för sex månader sedan.

Så vad gör jag här och vem är jag?

Mitt namn är My Knutsson och jag studerar mitt tredje år som miljövetarstudent vid Lunds Universitet. För tre år sedan tog jag mitt pick och pack och flyttade ner till Skåne för att få fördjupa mig i mina största intressen: natur, miljö och kommunikation. Åren har, föga förvånande, fyllts av studier men även diverse extrajobb. Helger och kvällar har spenderats som telefonförsäljare, barnvakt, privatlärare, servitris, studentvikarie; diverse ströjobb som jag funnit längs vägen. En rofylld och lugn person har jag aldrig varit, något som resulterat i många möten, arbeten och resor genom mitt liv. Genom dessa erfarenheter har jag också insett vad som är viktigt för mig, vad jag vill engagera mig i och arbeta med i framtiden. När jag började min studieresa trodde jag att jag ville arbeta med biologi och natur men jag insåg snart att miljö och hur vi människor påverkar den är vad som verkligen tänder mitt intresse. Varje dag påverkar våra handlingar lokal såväl som nationell och global miljö men jag håller fast vid tron att vi alla, med rätt kunskap och intresse kan göra en skillnad och gå mot ett mer hållbart leverne.

Nyckeln till detta tror jag till stor del är kommunikation, en tillgång som jag dessutom dragit stor nytta av vid tidigare i livet då jag arbetat som bla. telefonförsäljare, lärare och servitris. För omkring ett år sedan slog det mig därför att jag vill jobba med miljö och kommunikation, en insikt som i sin tur fick mig att öppna ögonen för yrket miljökonsult. Vad kan vara bättre än att interaktivt få arbeta med miljö och människor och dessutom få arbeta med människor från diverse yrkesbanor, expertområden och bakgrunder? Med stort engagemang ser jag därför fram emot de kommande tio veckorna då jag ska få undersöka mitt nuvarande drömjobb. Under dessa veckor kommer jag även hålla i denna krönika där jag berättar om rollen som miljökonsult och om hur min vardag som praktikant ser ut. Vi får se om mitt drömjobb består och hur livet på Envima ser ut.

Spänningen är olidlig.

My Knutsson

comments powered by Disqus

TIDIGARE BLOGGINLÄGG

2018-03-15
My Knutsson
Tack för praktiken

2018-02-28
My Knutsson
Grönare trender

2018-02-22
My Knutsson
Min praktik

2018-02-12
My Knutsson
Hej alla!

2018-01-17
My Knutsson
Envima och nya äventyr

2017-06-30
Felicia Johansson
Seriöst, vi måste plastbanta.

2016-11-25
Johan Weijden
Den fantastiska chartersemestern

2016-11-18
Johan Weijden
80 timmar senare – förstår jag vad en svampplockare gör?

2016-11-08
Johan Weijden
Hundra timmar som professionell svampplockare

2016-01-25
Göran Sjöblom
Ökad öppenhet med hållbarhetsrapport och mångfaldspolicy

INNEHÅLL

Det här får du som medlem i Miljöjouren

Forum

FORUM

Ny inspiration genom erfarenhetsutbyte med kollegor.

Läs mer»

Miljöjourens forum är till för att hjälpa och stödja andra som arbetar med miljöfrågor i bolag eller andra organisationer, som till exempel miljösamordnare.
Frågor och svar

FRÅGOR OCH SVAR

Snabba svar på dina miljöfrågor.

Läs mer»

Ställe en fråga och få svar inom 24 timmar. Som medlem i Miljöjouren har ni har 3 fria frågor/år.
Kunskapsbank

KUNSKAPSBANK

Tillgång till mallar och goda exempel.

Läs mer»

Miljöjourens kunskapsbank är en faktasamling som är till för att hjälpa och stödja andra som arbetar med miljöfrågor i bolag eller andra organisationer, som till exempel miljösamordnare.
Lagstiftning

LAGSTIFTNING

Tillgång till svensk lagstiftning med sökfunktion.

Läs mer»

Här kan du söka lagar direkt från Regeringskansliets rättsdatabaser.

MILJÖNYHETER